logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  022 43-85-15
 • Săptămâna Europeană a Sănătății Publice (SESP), este marcată în anul acesta pentru a doua oară. Scopul evenimentului este să sensibilizeze opinia publică privind  subiecte importante de sănătate publică și a crea legături între profesioniștii care contribuie la sănătatea publică din toată Europa.  încurajarea pentru colaborare între comunitatea de sănătate publică din toată Europa. Prin prisma pandemiei, sarcina de a sprijini sănătatea este mai relevantă ca niciodată.

  Sănătatea publică este știința și arta prevenirii bolilor, prelungirii vieții și promovării sănătății și bunăstării, datorită eforturilor organizate și alegerii conștiente a societății, organizațiilor, publicului, comunităților și persoanelor. Această știință include multe domenii de sănătate – studiul serviciilor medicale și furnizarea acestora, proiectarea sistemelor de sănătate etc.

  Tema transversală a săptămânii din acest an este „Colaborarea, coordonarea și comunicarea în prevenirea COVID-19”. Dar, pe lângă tema generală de combatere a COVID-19, fiecare din cele cinci zile ale programului are propria temă:

  • Luni, 11 mai: ”Promovarea sănătății prin obiectivele globale”.
  • Marți, 12 mai: ”Asistența primară în era digitală„.
  • Miercuri, 13 mai: ”Împreună pentru sănătatea mintală„.
  • Joi, 14 mai: ”O sănătate egală pentru toți”.
  • Vineri, 15 mai: ”Îmbătrânește sănătos”.

  Hans Kluge, director regional OMS pentru Europa, a declarat: „Viața a milioane de oameni din Regiunea Europeană OMS suferă schimbări radicale. Aceasta este doar o realitate nouă. Rolul sănătății publice este de înțeles. Valoarea lucrătorilor din domeniul sănătății este evaluată mai mult ca niciodată.” ( http://www.euro.who.int/en/about-us/regional-director/statements/statement-every-country-needs-to-take-boldest-actions-to -stop-covid-19  )

  „Situația actuală arată dramatic modul în care problemele de sănătate ne afectează pe toți, indiferent de naționalitate, etnie, religie, cultură și statut social și sugerează că doar eforturile comune coordonate pot oferi acțiuni adecvate.” (https://www.eugms.org/news/read/article/489.html )

  Potrivit surselor Oficiului Regional OMS pentru Europa
  și Asociația Europeană de Sănătate Publică.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP