logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  060740791
 •  

  Scurt istoric: 

  În anul 2021 a fost luată decizia de organizare a unei noi secții de Terapie Intensivă, grație suportului Primăriei Municipiului Chisinău, a personalului de conducere din cardul IMSP SCM ,,Sfânta Treime”, a clinicii de Anesteziologie și Reanimatologie, ca urmare a majorării numărulului de pacienți în stare extrem de gravă. în contextul pandemiei cu Covid -19 în Republica Moldova.

  Secția Terapie intensiva nr.2 și-a început activitatea din 01.07.2020, conform ord. nr.50 din 30.06.2020. Secția este bază Clinică a catedrei Anesteziologie și Reanimatologie Nr.2 și parte componentă a Departamentului Anesteziologie și Terapie Intensivă nr.2, condusă de conferențiarul universitar Alexandru Cornogolub. Din 01.08.2021 până în prezent secția este condusă de d-ul Andrei Neburac, medic reanimatolog.

  Pe parcursul anului 2021 au fost efectuate lucrări de reconstrucție a secției, acestea fiind executate în corespundere cu standardele internaționale, precum și cu suportul Primăriei și Direcției Sănătății mun. Chișinău. Capacitatea secției este de 18 paturi. În secție activează 13 medici (6 medici – categorie superioară, 1 medic categoria – I și 7 medici – categoria a II), 18 asistente medicale (6 asistente – categorie superioară, 1 asistentă – categoria I, 10 asistente – categoria II), 18 infermiere.
  Colaboratorii secției se implică în pregătirea specialiștilor în domeniu, participă activ la forumuri internaționale și naționale ( Sinaia – 2020).

  Servicii medicale acordate:

  Terapie intensivă în cazul stărilor critice de diferită geneză cu utilizarea techicilor de monitorizare non – invazivă, Dopplerechografie, terapie respiratorie prin ventilație mecanică non – invazivă (NIMV) și invazivă (CMV, SIMV, BIPAP, CPAP etc.), terapie de dezintoxicare (inclusiv plazmofereză) etc.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP