logo
 • Anticamera
  022 44-11-85
 • Informații
  022 43-85-15
 • În 1976, odată cu deschiderea spitalului „Sfânta Treime”, a fost fondată secţia municipală de endocrinologie.  În perioada 1976-1990 secţia a fost condusă dr. E. Condreva, care a adus un aport important la formarea serviciului endocrinologic în clinică. Pe parcursul acestor ani în cadrul clinicii au activat medicii A. Şova, E. Colibaba,  E. Şeremet , V. Trestianu, A. Bacinschi. În anii 1990-1998, conferenţiarul, d.ș.m. N. Migali a preluat  conducerea secţiei. Din 1998 direcţia SCM „Sfânta Treime” i-a încredinţat postul de şef de secţie dr. Natalia Baltag.

  În prezent în secţie profesează şef secţiei N. Porcereanu , medici ordinatori- Vladislava Bîstrițcaia, Elena Bivol, Tatiana Abraș.

  În 1986 secţia endocrinologie devine bază clinică pentru cursul de endocrinologie pe lângă facultatea de perfecţionare a medicilor a USMF „N. Testemiţanu”. În prezent este baza clinică a catedrei Endocrinologie cu sediul în SCR.

  În anul 2000, în baza secţiei endocrinologie a fost deschis Centrul Municipal de Diabet, înzestrat cu cabinet de instruire a bolnavilor cu diabet zaharat.

  Pentru a oferi pacienților condiții deosebite de investigații, pentru a răspunde cerințelor concurențiale actuale în domeniu, medicii secției se afla continuu în program de pregătire ( doctorat, specializări secundare), participând la manifestațiile științifice naționale si internaționale. 

  Servicii medicale acordate: 

  Spitalizarea, consultare, evaluare conform cerințelor moderne organelor țintă în patologia endocrină, tratamentul conform protocoalelor clinice instituționale;

  Consulturi intersecții;

  Școlarizarea pacienților cu diabet zaharat;

  Abordarea multifactorială si interdisciplinară a pacienților cu bolile metabolice si endocrine ( conlucrarea cu oftalmologi, cardiologi, chirurgi, nefrologi, ginecologi, reumatologi, gastrologi, s.a.);

  Evaluarea profilului hormonal;

  Evaluarea parametrilor metabolici ( inclusiv HbA1c, C-peptid, microalbuminuria, monitoring glicemic de 24 ore ), biochimici;

  Examinarea ultrasonografică;

  Examinarea radiologică;

  Examinarea CT( tomografia computerizată);

  Ecocardiografia.

  Personal medical :

  Dr. conferințiar,d.ș.m.- N.Migali

  Dr. Natalia Porcereanu – sef secție, medic endocrinolog categoria superioară, doctorant

  Dr. Vlada Bistrițchii- medic endocrinolog categoria superioară

  Dr. Elena Bivol- medic endocrinolog categoria superioară, doctorant

  Dr Tatiana Abras- medic endocrinolog, categoria prima.

  A/m A.Voicu – asistenta superioară

  6 asistente medicale

  6 infermiere.

Dezvoltat WEB-SOLUTION GROUP